Menu: 

Maso produkty

Nabízíme k prodeji farmářské hovězí.


Hovězí maso

Nabízíme buď jednotlivé druhy masa nebo připravené balíčky.

Hovězí maso má cihlově červenou až hnědočervenou barvu. Patří k biologicky nejhodnotnějším druhům masa. Maso z jalovic je světle červené, tuk je světlý až bílý, na zadní čtvrti je nevyvinuté vemínko.

Maso z býků je hnědočervené, mramorově prorostlé tukem a je jemně vláknité.

Rozdělení hovězího masa

I.třída

hovězí svíčková -(nejjakostnější maso) minutky, pečení po anglicku
hovězí kýta - na pečení, dušení vcelku, plátky, rolády, závitky
hovězí nízký roštěnec - minutky, dušené úpravy, pečení po anglicku

II.třída

hovězí plec - na pečení, dušení vcelku, plátky, rolády, závitky
hovězí péro (podplečí) - dušené úpravy

III.třída

hovězí hrudí - na vaření
hovězí pupek - na vaření, mleté úpravy
hovězí oháňka a veverka - na polévku

IV.třída

hovězí krk - na guláše, mleté úpravy
hovězí kližky - guláše